Legfrissebb a gasztroblogomon:

Legfrissebb a műhelyemben:

2008. november 1., szombat

Szegénypogácsa


Azért szegénypogácsa a neve, mert rendkívül kevés cucc kell bele, és semmi cécó.
Az elkészítése nagyon egyszerű, de a recept nagy becsben van tartva, és generációk óta változatlan.

Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
"régi tej" vagy víz (amennyit felvesz)


Az egészet sitty-sutty összegyúrjuk (nem túl keményre) , olajozott tepsibe nyújtjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és bevagdossuk, majd mehet is a forró sütőbe.
Addig sütjük, amíg enyhén megpirul. Ropogósnak kell lennie, az állaga pedig inkább lepényszerű.
Mi kenyér helyett esszük tartalmas levesekhez (pl. gulyás-, vagy bableves mellé).














Így néz ki, amikor összegyúrom ...

... és így néz ki, mielőtt betolom a sütőbe.

Ez a pogácsa a férjemnek és a nagypapájának a kedvence. Sajnos a papa már nincsen köztünk, ezért a mama sem szívesen süti már, így kénytelen voltam megtanulni a titkos receptet.

2 megjegyzés:

Szia!
nézz be hozzám, körkérdét kaptál!;-)
http://sutisnene.blogspot.com/2008/11/gyermekkori-emlkek_09.html

Kedves Dia!
Játékra hívlak a blogodon, "7 dolog magamról" címmel. A részleteket megnézheted a http.//www.tortaimado.hu oldalamon.
Amennyiben nem vettem észre, hogy részt vettél a játékban, akkor elnézést kérek, hogy zavartalak!
Üdvözlettel: Marica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...