Azért szegénypogácsa a neve, mert rendkívül kevés cucc kell bele, és semmi cécó.
Az elkészítése nagyon egyszerű, de a recept nagy becsben van tartva, és generációk óta változatlan.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 evőkanál olaj
2 dl tejföl
"régi tej" vagy víz (amennyit felvesz)
só
Az egészet sitty-sutty összegyúrjuk (nem túl keményre) , olajozott tepsibe nyújtjuk, a tetejét megkenjük olajjal, és bevagdossuk, majd mehet is a forró sütőbe.
Addig sütjük, amíg enyhén megpirul. Ropogósnak kell lennie, az állaga pedig inkább lepényszerű.
Mi kenyér helyett esszük tartalmas levesekhez (pl. gulyás-, vagy bableves mellé).
Így néz ki, amikor összegyúrom ...
... és így néz ki, mielőtt betolom a sütőbe.
Ez a pogácsa a férjemnek és a nagypapájának a kedvence. Sajnos a papa már nincsen köztünk, ezért a mama sem szívesen süti már, így kénytelen voltam megtanulni a titkos receptet.
Lazac csónak, sült cukkini - Napsütötte étkeim
-
*Fényes Nap csókolta, lágy szellő cirógatta, langyos eső tisztára mosta, *
*sok szeretet megkeverte, a Diácska mind megette *💓😋
Ez a lazac paté *Sztori...
5 éve
2 megjegyzés:
Szia!
nézz be hozzám, körkérdét kaptál!;-)
http://sutisnene.blogspot.com/2008/11/gyermekkori-emlkek_09.html
Kedves Dia!
Játékra hívlak a blogodon, "7 dolog magamról" címmel. A részleteket megnézheted a http.//www.tortaimado.hu oldalamon.
Amennyiben nem vettem észre, hogy részt vettél a játékban, akkor elnézést kérek, hogy zavartalak!
Üdvözlettel: Marica
Megjegyzés küldése