Legfrissebb a gasztroblogomon:

Legfrissebb a műhelyemben:

2009. január 15., csütörtök

Köles dióval


Ma reggelire köleskását főztem a következő képpen. Egy kicsi kávéscsésze kölest forró vízben 1 db szegfűszeggel, csipet tengerisóval (erről sajnos nem tudok lemondani), és pár csepp Steviával kb. 15 perc alatt megfőztem (fedő alatt). Tálaláskor megszórtam darált dióval, amiben nagyobb dió darabkák is vannak, mert élvezem a kölessel együtt rágcsálni. Tettem még rá mézet is, most éppen facélia van itthon, isteni !

Aki még sohasem próbálta ki a köles-evészetet, annak tanácsolom, bátran próbálja ki, nem fogja megbánni. Lehet sósan (akkor leginkább a tarhonyára emlékeztet az íze), és édesen is. Nekem a kedvencem a mákos köles, legközelebb úgy főzöm meg:)

A köles nagyon fontos ősi tápanyag, már a kőkorszakban is létezett. Tartalmaz káliumot, foszfort, magnézimuot, vasat, jódot, fluort, cinket, mangánt , nikkelt és rezet, B1 , B3 vitamint.
Jót tesz többek között a szemnek, bőrnek, körömnek, hajnak, emésztő- és idegrendszernek.

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...