Legfrissebb a gasztroblogomon:

Legfrissebb a műhelyemben:

2009. február 16., hétfő

Vakondtúrás torta

Kedvenc tortánk nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Nem kell hozzá nagy sütős-főzős tudomány, vagy tapasztalat. Az eredmény mégis nagyon mutatós, és mókás!
Nálunk a masszát a középső gyerekem keveri ki, a krémet pedig a legkisebb, az összeállítás pedig csapatmunka. Nagyon-nagyon jó együtt sütizni!


Szóval a tésztája egyszerű kakaós kevert süti - lehet bögrés is - ki hogyan ismeri .






Ha tortaformában sütjük, akkor sütés után félbevágjuk, és a tetejét elmorzsoljuk.
Ha sima tepsiben sütjük, akkor kerek formát vágunk belőle, és a leeső részt morzsoljuk szét (ez lesz a vakondtúrás földje:)


Készítünk egy fincsi tortakrémet - mi most éppen főzős-túrós-vaníliás-krémet csináltunk, és kevertünk bele banánkarikákat.

Az alsó kerek lapra púposan tesszük a krémet, rászórjuk a "földet", vagyis a morzsolt sütit, és a tejére egy kicsi marcipán vakondot állítunk, hogy stílusos legyen. (Ezt mi készen szoktuk venni, mert nem vagyunk olyan ügyesek és bátrak, hogy saját kezűleg gyártsunk figurát.)


Sztori: eredetileg ezt a tortát egy félig készen vásárolt doboz útmutatásai alapján csináltuk meg. Az is nagyon finom volt, de a család többségének nem ízlett a krém műbanános íze, meg egyébként is: ki tudja milyen adalékok, és a szervezetünknek felesleges cuccok vannak benne. Így hát hamar rájöttünk, hogy házilag is meg tudjuk mi ezt csinálni, nem muszáj mindig a bóóóóti :)

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...