
Bundás alma
A bundás alma receptje rettentően egyszerű:
Palacsintatésztát keverek, egy kicsit sűrűbbre, mint általában, valamint egy csipet sütőporral is megbolondítom. A darabokra vágott almát beleforgatom villával a masszába, majd egy evőkanál segítségével forró olajban szép barnára sütöm. Annyi olaj legyen az edényben, hogy félig bele tudjon merülni az alma.
Ha megsült, először szalvétára teszem, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd a tálaló tálon megszórom vaníliás (esetleg fahéjas) porcukorral, és forrón tálalom.
Sült alma
Ha nem akarok pepecselni, akkor egy teflon palacsintasütőben zsiradék nélkül jól megpirítom az almaszeleteket.
A fotó nem valami jól sikerült, mivel azért ennyire feketén nem bírnám megenni :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése