Na, végre, megtaláltam azt a kenyér receptet, ami ízlik az egész családnak :)
Mivel itt Olaszországban elég drága a kenyér, és a falunk béli boltocskában nincs is túl sok választék, ezért újra előbányásztam a régi , jól bevált kenyérsütőgépemet, hátha kihúz a csávából, és így is lett :)
Ez a kenyér nem morzsálódós, jól lehet szeletelni és másnap is nagyon finom.
Íme a recept egy 1,25 kg-os kenyérhez:
510 ml meleg víz
90 dkg liszt
2 púpos evőkanál joghurt
fél csomag élesztő (friss, nem a szárított)
2 mérőkanál (nagyobbik fele) cukor
3 mérőkanál (kisebbik fele) só
Először a folyadékokat teszem a sütőedénybe, majd a lisztet, végül az egyik oldalra a cukrot, másik oldalára a sót, és középre rámorzsolom az élesztőt.
(Végül elkanalazgatom a maradék joghurtot, mert hát ugye nekem is szükségem van egy kis kalciumra:)
Lazac csónak, sült cukkini - Napsütötte étkeim
-
*Fényes Nap csókolta, lágy szellő cirógatta, langyos eső tisztára mosta, *
*sok szeretet megkeverte, a Diácska mind megette *💓😋
Ez a lazac paté *Sztori...
5 éve
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése