Legfrissebb a gasztroblogomon:

Legfrissebb a műhelyemben:

2008. szeptember 22., hétfő

Kolbászkrém búzából

Hozzávalók:

  • 1 kis csésze búza
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fél deci olivaolaj
  • 1 evőkanálnyi növényi vaj
  • 1 késhegynyi sópótló
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt köménymag

A búzát 1 éjszakára beáztatom, majd másnap puhára megfőzöm. Húsdarálón ledarálom a főtt búzát, a hagymát, és a fokhagymát. Hozzákeverem az olivaolajat, a növényi vajat, és a fűszereket, és addig keverem, amíg krémszerű lesz az állaga (pár perc). Nekem ezek a mennyiségek ízlenek, de mindenki ízesítse úgy, ahogy szereti! Nekem csak margarinom volt itthon, így én azzal kevertem ki, de nagyon finom lett. Nagyon kiadós, mert csak nagyon kevés kell a kenyérre!

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...