Legfrissebb a gasztroblogomon:

Legfrissebb a műhelyemben:

2008. szeptember 22., hétfő

Töpörtyűkrém szezámmagból


Hozzávalók:

  • 1 kis csésze szezámpehely
  • 1 kis fej hagyma
  • fél deciliter olivaolaj
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 pici sópótló

A szezámpelyhet addig pirítom teflonsütőben, amíg kicsit elkezd barnulni. Ezután hozzákeverem az olajat, a nagyon apróra vágott (vagy reszelt) vöröshagymát és a fűszereket. Akkor lesz igazán töpörtyűs az íze, ha jól megpirul a szezámpehely (de azért nem ég meg!). Csavaros kis üvegben elteszem a hűtőbe, és bármikor tudom pirítóskenyérre kenni vacsira.

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...