Búza:
1 kávéscsésze búzamagot megmosok, majd beleöntöm egy befőttesüvegbe, és az üveget feltöltöm vízzel. Minden nap kétszer át kell mosni a búzát, mert különben megromlik a víz.
A búzát 2-3 napig hagyom ázni, ennyi idő kell ahhoz, hogy kellően megpuhuljon.
Amikor először csináltam, nagyon furcsa volt, hogy nyers gabonát eszem. Sokkal többet kell rágni, mint a megfőzött ételeket. Ami egyáltalán nem baj, mert a nyáltermelődés szükséges az emésztőenzimek beindulásához.
Ha kész a búzám, néhány csepp szójaszósszal ízesítem, és sok-sok nyers zöldséggel tálalom.
Nagyon szeretem hozzá az apróra vágott snidlinget, petrezselymet, fokhagymát.
Lazac csónak, sült cukkini - Napsütötte étkeim
-
*Fényes Nap csókolta, lágy szellő cirógatta, langyos eső tisztára mosta, *
*sok szeretet megkeverte, a Diácska mind megette *💓😋
Ez a lazac paté *Sztori...
5 éve
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése