Szokás szerint ezt is megváltoztattam egy kicsit, mivel nekem nem volt itthon minden összetevőm, amit az eredeti recept írt. Most azt írom le, ahogy én csináltam, és zárójelben melléírom, ahogy a Béres Alexandra receptjében van.
Hozzávalók:
2 csésze graham liszt (zabliszt)
1/2 csésze kakaópor , cukrozatlan
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál növényi olaj (3 evőkanál)
2 evőkanál édesítőszer
1 zacsi vaniliáscukor ( 1 rúd vanília)
1 marék dió (2 evőkanál apróra vágott pirított mandula)
1 csésze joghurt (1/2 csésze)
2 tojás
1 ek. zabkorpa
1 csipet só
1/2 csésze víz (ez nincs az eredeti receptben)
Én mindent összekutyultam a robotgéppel, majd olajjal kikent, lisztezett tortaformában megsütöttem. A sütést előmelegített sütőben, forró hőmérsékleten sütöttem 45 percig, utána levettem kisebb lángra, és még 20 percig sütöttem. A formában kell hagyni kihűlni.

A tetejére én Canderel "porcukrot" szórtam, és narancs dzsemmel tálaltam.
Nagyon finom süti, bár azt el kell mondanom, hogy nem igazán a túl édesszájúaknak való, mert a sok kakaótól olyan "férfias" lett az íze.
Senki sem vette észre a családunkból, hogy nem fehér lisztből készült, úgyhogy nagyon örültem annak, hogy egy kis értékes gabonát tudtam belecsalni a gyerekeim pocakjába. A kicsik tejszínhabbal ették, a nagyok likőrben ázott mazsolával.
Ez a mi grappánk, mely dugig van mazsolával - eredeti olasz grappa:) A likőrben áztatott mazsola csodásan passzol a sütikhez, fagyikelyhekhez, hideg desszert krémekhez.
1 megjegyzés:
egy kicsit 'tényleg' férfias. de lekvárral nagyon finom!:) jó kis vasárnap délutáni sütemény.
Megjegyzés küldése