Legfrissebb a gasztroblogomon:

Legfrissebb a műhelyemben:

2009. július 4., szombat

Majonézes töltött tojás

Kedvenc salátáink egyike: gyors és egyszerű. Minden hidegtálhoz illik, mi most egy kerti grillsütéshez készítettük.


Hozzávalók:
jó sok főtt tojás
tartármártás
esetleg apróra vágott hagyma vagy snidling.



Megfőzzük a tojásokat, kettévágjuk, és a sárgákhoz tartármártást keverünk. A tartármártást ilyenkor egy kicsit erősebben sózom és édesítem, mert a tojások sárgája elbírja, így ízletesebb nekünk.

Villával jól összenyomkodom a sárgákat, és csomómentesre kutyulom a tartárral. Robotgéppel tuti csomómentesebb lesz, de nekünk jó villával is:) Nagyon apróra vágott hagymával vagy snidlinggel tovább fokozhatjuk az ízeket, nagyon finom lesz tőle.
A masszát beletöltöm a tojásfehérjékbe, és díszítem egy kis piros arannyal, petrezselyemmel, ubival.

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...